Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 18 травня 2019 08:00

На Черкащині прогнозують по-липневому теплі вихідні

На Черкащині прогнозують по-липневому теплі вихідніУ вихідні на Черкащині переважатиме суха сонячна та по-липневому тепла погода. Денні температури становитимуть +22+27°.

Про це повідомив начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Із 21 травня і до кінця робочого тижня знову короткочасні дощі, температура знизиться вночі до 10-15°, вдень до 19-24°.

Загалом, за словами начальника гідрометцентру, на Черкащині травнева погода по справжньому благодатна. Так, похолодання виявилось неглибоким, заморозки були відсутні, а при поверненні тепла, максимальних температур, які б пригнічували рослини (+30° і вище), не спостерігалося. Суховійні явища, які б сприяли додатковому висушуванню грунту та пригнічуванню рослин, теж були відсутні. Періодичні дощі, хоч переважно і невеликі, підтримували достатнє зволоження верхніх шарів грунту.

За такої погоди відбувалася активна вегетація озимих та ранніх ярових зернових, вчасно утворювалися сходи пізніх теплолюбних культур, а з поверненням тепла створились і сприятливі умови для їх активної вегетації.

Однак, в окремих районах південної частини області, зокрема Уманському, внаслідок тривалого дефіциту опадів, який утримується з лютого і вже досяг майже 60 %, триває погіршення вологозабезпечення як орного, так і метрового шарів ґрунту та в разі відсутності ефективних дощів надалі, зберігаються умови для початку ґрунтової посухи вже в кінці місяця. Це приведе до зниження врожаю в першу чергу озимих хлібів, в яких триває формування колосу.
Наверх