Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 10 чер 2019 08:00

Штрафи за нерозмитнені автівки відтермінували

Штрафи за нерозмитнені автівки відтермінувалиАкції протесту власників автомобілів на іноземній реєстрації дали тимчасовий ефект.

Попри те, що значна кількість власників автомобілів на іноземній реєстрації вже розмитнили свої автомобілі в установлені урядом терміни на пільгових умовах, ще багато євробляхерів автомобілі навмисне не розмитнюють, сподіваючись, що нова влада буде до них більш лояльною.

Однак урядом було встановлено крайній термін, до якого водії можуть їздити на нерозмитнених автомобілях – 24 травня. Після цього власники нерозмитнених автомобілів мали обкладатися штрафами.

Саме тому у четвер 16 травня відбулися масові акції протесту євробляхерів в урядовому кварталі та перед парламентом. І влада здалася. Було прийняте рішення про відтермінування накладання штрафів і вони почнуть застосовувати через три місяці - з 24 серпня. Саме за таке рішення проголосувала Верховна Рада.

Це рішення підтримали 236 народних депутатів.

Поправки з голосу озвучила нардеп від БПП, глава податкового комітету парламенту Ніна Южаніна.

"У зв'язку з тим, що сьогодні ми провели позачергове засідання комітету і врахували прохання про відстрочку застосування закону 2612 ще на 90 днів, у пунктах 9.2 та 9.3 розділу 21 прикінцеві та перехідні положення Митного кодексу України і в пункті 1 розділу 2 прикінцевих положеннях закону України 2612 від 23.11.2018 року цифри 180 замінити цифрами 270", – сказала Южаніна.

Звичайно, що до 24 серпня в країні багато що зміниться. Але навіть якщо буде розпущено парламент, і навіть якщо вже буде обрано новий уряд, навряд чи нова влада захоче обмежувати надходження до бюджету від розмитнення автомобілів. Тобто, штрафи таки будуть введені в дію.

Як відомо, відповідно до чинного закону, поліція зможе отримувати інформацію з бази даних митної служби та перевіряти, чи не порушив водій автомобіля з іноземною реєстрацією терміни перебування в країні.

Якщо так, то можна буде накладати такі штрафи:

- за водіння машини на єврономерах – 8500 грн;

- повторне протягом року водіння "євробляхи" – 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;

- якщо водій затримав розмитнення на термін до 1 доби – 170 грн;

- якщо водій не розмитнив авто після 30 діб - власника оштрафують на 170 тисяч гривень.
Наверх