Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 08 чер 2019 06:00

Ожиріння, діабет і рак: Супрун розповіла про страшні наслідки сидячої роботи

Ожиріння, діабет і рак: Супрун розповіла про страшні наслідки сидячої роботиВиконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун назвала сидячий спосіб життя такою же шкідливою звичкою, як і куріння. А також дала кілька порад про те, що робити, якщо немає часу на тренування.

"Від зупинки до офісного стільця, від перекусу за столом на роботі до зручного дивана ввечері вдома - це популярний "маршрут" багатьох. Сидячий спосіб життя - така ж шкідлива звичка, як і куріння", - пише Супрун у себе в Facebook.

Чиновник відзначає, що тривале сидіння і відсутність активності пов'язані з підвищенням ризику розвитку і загострення серцево-судинних захворювань, ожиріння, проблем з опорно-руховим апаратом, діабету 2-го типу і навіть деяких видів раку. Крім того, малорухливий спосіб життя є причиною 9% випадків передчасної смерті.

Тому якщо немає часу на заняття спортом, уникнути цих негативних наслідків допоможуть наступні поради:

- Змініть звичний маршрут. Так, прогулюйтеся пішки частину шляху. Наприклад, ви можете вийти раніше на пару зупинок або припаркувати машину трохи далі від офісу.
- Вставайте кожні 30 хвилин з-за столу, не чекаючи, що у вас виникне дискомфорт, біль в спині або м'язовий спазм. Вставши, потягніться і зробіть фізкульт-перерву.
- Сидячи, не перевантажуйте хребет сильними нахилами вперед або назад. Оптимальна позиція - екран на рівні очей, обидві ноги стоять на підлозі, грудна клітка відкрита. І не кладіть ногу на ногу - це порушує кровообіг.
- Якщо пишете або друкуєте, тримайте передпліччя на столі.
- Використовуйте кожну можливість для додаткової активності. Наприклад, розмовляючи по телефону, пройдіться по сходах, ходіть пішки по ескалатору і ін.
Наверх