Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 26 лют 2017 11:41

ПРО ВЖИТТЯ ТИМЧАСОВИХ НАДЗВИЧАЙНИХ ЗАХОДІВ НА РИНКУ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ УКРАЇНИ.

ПРО ВЖИТТЯ ТИМЧАСОВИХ НАДЗВИЧАЙНИХ ЗАХОДІВ НА РИНКУ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ УКРАЇНИ.У зв’язку з блокуванням вантажних перевезень енергетичного вугілля антрацитової групи та з метою забезпечення надійної, безперебійної, стабільної роботи об’єднаної енергетичної системи України, запобігання виникненню дисбалансу між виробництвом і споживанням електричної енергії Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 15.02.2017 №103-р «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії» ввів тимчасові надзвичайні заходи на ринку електричної енергії України в термін до 17.03.2017 року.

На виконання даного розпорядження Інспекцією Держенергонагляду у Черкаській області, проведено моніторинг споживання електричної енергії та потужності ПАТ «Черкасиобленерго» в лютому місяці 2017 року. За 21 день лютого місяця 2017 року перевищення споживання електричної енергії по ПАТ «Черкасиобленерго» складає 32574 тис.кВт*год. (15,5%). Середньодобове перевищення електричної потужності складає 88 МВт (20%).

В зв’язку з перевищенням ПАТ «Черкасиобленерго» граничних величин з споживання електричної енергії та потужності, у відповідності до розпорядження Кабінету Міністрів України в Черкаській області можливе введення графіків погодинного відключення електроенергії (ГПВ), графіків аварійних відключень електроенергії (ГАВ), графіків обмеження електричної енергії (ГОЕ) та графіків обмеження потужності (ГОП).

Для запобігання введення вищезазначених графіків, інспекція Держенергонагляду у Черкаській області пропонує юридичним споживачам електричної енергії області, виконати наступні заходи:

— споживачам (в тому числі споживачі, постачання електроенергії яким здійснюється постачальниками за нерегульованим тарифом), що працюють в першу та/або другу зміни, перенести роботи однієї зміни на нічні години доби;

— споживачам (в тому числі споживачі, постачання електроенергії яким здійснюється постачальниками за нерегульованим тарифом) з безперервним циклом роботи самостійно знизити навантаження в години максимуму енергосистеми (ранок 8.30-10.30, вечір 17.30-21.30);

— споживачам, у яких є можливість використання власних джерел живлення у тому числі альтернативних, максимально використовувати їх в години максимуму енергосистеми (ранок 8.30-10.30, вечір 17.30-21.30);

Також для запобігання вищезазначених ризиків інспекція Держенергоналяду у Черкаській області пропонує побутовим споживачам електричної енергії області, з відповідальністю та розумінням віднестись до сьогоднішньої ситуації пов’язаною з енергобезпекою Черкащини та України в цілому:

— самостійно знижувати навантаження в години максимуму енергосистеми (ранок 8.30-10.30, вечір 17.30-21.30);

— переходити на розрахунки за спожиту електричну енергію за тарифами диференційованими за періодами часу, а саме в нічні години з 23.00 годин до 07.00 години доби.

Основна мета застосування тарифу диференційованого за періодами часу зрівняти нерівномірність графіка споживання всієї ОЕС України. Це дасть можливість зняти частину навантаження у години ранкового та вечірнього максимуму енергосистеми. Для цього Держава надає преференції, а саме:-застосування багатотарифної системи обліку споживання електроенергії за періодами часу доби.

За інформацією сайту Черкаської РДА
Наверх