Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 14 чер 2019 16:00

Секрети здоров'я: 10 продуктів, які знижують рівень холестерину і захищають наші судини

Секрети здоров'я: 10 продуктів, які знижують рівень холестерину і захищають наші судиниЩоб зберегти здоров’я серця, важливо контролювати не тільки тиск, а й рівень холестерину.

Один з факторів, що істотно підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань — високий рівень холестерину. А найпростіший спосіб контролювати його вміст у крові — стежити за харчуванням і частіше їсти продукти, які знижують рівень «поганого» холестерину. Ось список найздоровіших продуктів, які варто їсти щодня – і підтримувати тим самим своє здоров’я.

Оливки і оливкова олія


Найнижчий рівень захворювань серцево-судинної системи — у тих регіонах світу, де оливки і оливкова олія є обов’язковою частиною повсякденного раціону. Дослідження підтверджують, що протягом двох годин після вживання рівень холестерину в крові утримується на безпечному рівні — тому оливки і масло, приготоване з них, варто їсти щодня.

Авокадо


Дуже корисний овоч, багатий корисними ненасиченими жирами, а також кислотою омега-3, яка життєво необхідна для здоров’я наших судин. Крім того, авокадо допомагає регулювати баланс «поганого» і хорошого холестерину, захищаючи тим самим наше серце.

Лосось


Бажано з’їдати хоча б дві порції жирної риби в день — це підтримує здоров’я мозку, судин і серця. Жирні сорти риби багаті мононенасиченими жирами, які регулюють рівень холестерину, а також жирними кислотами омега-3 і омега-6, які допомагають знизити рівень «поганого» холестерину ЛПНЩ.

Цибуля


Особливий антиоксидант флавонід, яким багата звичайна ріпчаста цибуля, допомагає запобігти накопиченню хоелестеринових бляшок в артеріях і підтримує здоров’я судин. До речі, цибуля-порей і часник володіють такими ж корисними властивостями – так що їжте їх частіше!

Вівсянка


Чим більше клітковини у вашому раціоні, тим нижче вміст шкідливого холестерину в крові. Овес — один з джерел корисних харчових волокон, яких зазвичай нам дуже не вистачає. Тільки стежте за тим, щоб ваша ранкова каша готувалася з цільних зерен — тільки вони по‑справжньому корисні.

Квасоля


Ще одне джерело дорогоцінної клітковини-бобові і особливо квасоля. Як підтвердили результати дослідження, опублікованого в журналі Канадської медичної асоціації, одна порція квасолі на день протягом півроку допомагає знизити рівень холестерину на 5%.

Куркума


Справжня “королева спецій”, яка робить нашу їжу не тільки смачнішою, але і кориснішою. Куркума має потужний протизапальний ефект, а також допомагає знизити рівень холестерину навіть у тих, хто страждає на ішемічну хворобу серця.

Соя


Продукти на основі сої — наприклад, тофу або соєве молоко — містять фітостероли, сполуки, структурно аналогічних холестерину, який виробляє ваша печінка. Чим частіше ми єдиний ці продукти, тим нижче рівень холестерину в нашому організмі. І тим міцніше і здоровіше серце і судини.

Мигдаль


Ці смачні горішки не тільки джерело корисного рослинного білка, клітковини і ненасичених жирів, але і справжній ворог холестерину. Щоденне вживання мигдалю протягом шести тижнів допомагає підвищити рівень «здорового» холестерину ЛПВЩ — і захистити свої судини.

Темний шоколад


Смачний, солодкий і дуже корисний — темний шоколад це не просто ласощі, але ще і дуже корисний продукт. Флавоноїди, особливі антиоксиданти, яких багато в какао-бобах, допомагають у тому числі і знизити рівень небезпечного холестерину в крові і зменшити приховані запальні процеси в організмі. Але головне — вибирайте шоколад з високим вмістом какао.
Наверх