Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне / Суспільство 09 травня 2019 07:00

ПРИВІТАННЯ ЗІ СВЯТОМ ПЕРЕМОГИ ВІД ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ШКАРБУТИ

ПРИВІТАННЯ ЗІ СВЯТОМ ПЕРЕМОГИ ВІД ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ШКАРБУТИ
Шановні Ветерани – Захисники нашої Вітчизни!


Прийміть від мене сердечні поздоровлення до свята 9 травня - Дня Перемоги!

Особливо хочу подякувати Вам, Ветерани Великої Вітчизняної війни, за стійкість і мужність. Пройшовши крізь спалахи вогняних років, Ви зуміли зберегти чистоту душі та помислів. Низький уклін Вам за подвиги в роки війни, пам’ять про них назавжди залишиться в серцях багатьох поколінь.

Ціна Великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невимовний біль та горе учасників воєнних подій.

З чоловіків 1922-1923 років народження в горнилі війни живими залишилось лише три відсотки. Майже вісім мільйонів кращих синів і дочок України полягли на полях бою, загинули від тяжких ран у повоєнні роки. Осколки тієї епохи все ще летять і ранять нас, а сама війна назавжди залишиться незаживаючою раною, жахливим шрамом нашої пам'яті. Схилімо ж голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє, відійшовши у вічність.

Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті. Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятні знаки. Та найголовніший меморіал – людська пам'ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях. Ми не маємо права не пам'ятати героїв Курської дуги і Сталінграду, Москви і Києва, визволителів нашого села, прах яких покоїться по всій території колишнього Радянського Союзу та під чорним гранітом нашого меморіалу.

Довгих 1418 днів і ночей Великої Вітчизняної війни щодоби гинуло 20 тис. людей. Страшна війна забрала життя кожного четвертого Білоруса, кожного п’ятого Українця.

407 прізвищ загиблих Радянських Воїнів - земляків з села Мошни викарбовано на Стелах пам'яті нашого Меморіалу. Додатково встановлено ще 382 прізвища загиблих наших воїнів, що обов’язково найдуть своє місце на меморіальних плитах, які ми обов’язково встановимо.

Сивочолі ветерани! У нашій пам'яті назавжди залишиться Ваш урок честі й слави, героїзму й самопожертви, патріотизму і вірності Вітчизні. Ми свято стоятимемо на варті миру, який ви вибороли для нас.

Світла і вічна пам'ять загиблим в роки війни Радянським Воїнам! Честь і слава живим Героям!

З повагою та низьким укліном,
Голова села Мошни Богдан Шкарбута
Наверх