Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 09 травня 2019 12:00

В Україні проходить тиждень безпеки дорожнього руху

В Україні проходить тиждень безпеки дорожнього рухуТиждень безпеки дорожнього руху в Україні триває з 6 до 12 травня 2019 року та проходить в межах глобального тижня безпеки дорожнього руху (під егідою ООН).

Про це інформує МОЗ України.

Лише за минулий рік в Україні сталося більше 150 тисяч ДТП. Загинуло близько 3,5 тисяч українців, а 31 тисяча – травмовані. У світі смертність внаслідок ДТП з кожним роком зростає – нині близько 1,35 млн людей на рік за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я. Це означає, що в аваріях на дорогах щодня гинуть 3,7 тисяч людей в світі. ВООЗ зазначає, що найчастіше в ДТП гинуть діти та молодь до 29 років.

Попередити такі випадки та знизити смертність і кількість травм можна, скоригувавши свою поведінку. Прості речі рятують життя. Нагадуємо основні правила безпеки на дорозі.

До 12 травня включно Центр громадського здоров’я МОЗ України проводить флешмоб для привернення уваги суспільства до питання безпеки дорожнього руху. Взяти участь може кожен – пішохід, водій, велосипедист, пасажир. Для цього необхідно:

- зняти коротке відео;
- продемонструвати на ньому дотримання правил дорожнього руху;
- закликати інших дотримуватися цих правил;
- додати хештеги #SaveLives #ЯєБезпека #ЦГЗ #SpeakUp;
- опублікувати в своїх соціальних мережах.
Наверх