Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 29 травня 2020 07:00

Весняний авітаміноз: Як уникнути проблем зі здоров’ям, прості поради

Весняний авітаміноз: Як уникнути проблем зі здоров’ям, прості порадиАвітаміноз - захворювання, що є наслідком тривалого неповноцінного харчування, в якому відсутні вітаміни.

Взимку наш організм страждає від нестачі вітамінів, що призводить до авітамінозу, який в свою чергу може привести до проблем зі здоров’ям.

Найчастіше причиною нестачі вітамінів є бідний раціон, який не включає овочі та фрукти.

Так, відсутність у повсякденному меню молока, молочних продуктів може спровокувати нестачу вітаміну А – підвищена сухість шкіри / волосся, ламкість нігтів. Брак бета-каротину (провітамін вітаміну А), який міститься в моркві і зелених овочах, підвищує ризик розвитку деяких видів раку.

Дефіцит B1, B2, B3 і B6, може привести до свербіння, лущення, сухості шкіри, порушень травлення, викликати судоми.

Гостра нестача вітаміну С може викликати цингу і хворобу ясен.

Дефіцит вітаміну Е небезпечний для вагітних – може спровокувати передчасні пологи, недорозвиненість і занадто малу вагу новонародженого, уроджені вади нервової системи.

Єдиний вітамін, який організм здатен синтезувати сам під впливом ультрафіолету – це вітамін D. Однак якщо у вас все-таки дефіцит вітаміну D, це може привести до остеопорозу.

Для того, щоб уникнути авітамінозу, потрібно вживати достатню кількість вітамінів. Пам’ятайте правило: щодня потрібно вживати тільки водорозчинні вітаміни (С, група B); жиророзчинні вітаміни (А, E, K) – потрібні організму в набагато меншій кількості.
Наверх