Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 22 лют 2017 10:00

Льодохід в окремих місцях області очікується з підтопленнями та заторами.

Льодохід в окремих місцях області очікується з підтопленнями та заторами.Крига на черкаських річках трималася протягом усієї зими, тому льодохід може мати небезпечні наслідки. Але буде це не масовим явищем, а лише в окремих місцях.

Про це кореспонденту УНН-Центр повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

“Льодоутворення на водоймах області розпочалось наприкінці листопада. На відміну від попередніх років льодові утворення (льодостав, льодостав з ополонками, забереги) відмічались впродовж всієї зими і лише під час відлиг відбувалось їх послаблення. Посилення морозів зумовлювало подальше відновлення та посилення льодоутворення”, - розповів Віталій Постригань.

Через це водопілля та руйнування льодового покриву весною 2017 р. може мати негативні наслідки: затоплення заплавних територій та об’єктів, розташованих на них, формування льодових заторів з різкими коливаннями рівнів та додатковими затопленнями, можливі локальні підтоплення місцевим та схиловим стоком під час сніготанення. Проте масового досягнення небезпечних відміток не очікується.

«Можна очікувати затоплення понижених ділянок заплави річки Гнилий Тікич (на гідропункті Лисянка)», - попередив головний метеоролог області.
Ймовірність формування більш високого за попередні роки водопілля, з одного боку, сприятиме заповненню малих і середніх водосховищ, з іншого – вимагає додаткового контролю за пропуском тало-дощових вод.
Наверх