Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Культура 17 лют 2017 08:13

"МУЗИКА І ПОЧУТТЯ".

"МУЗИКА І ПОЧУТТЯ".В день, коли в душі запалюється особлива іскорка тепла й добра, і, навіть в повітрі відчувається особливий заряд щастя та піднесення, в усьому світі відзначають День святого Валентина. Саме така атмосфера кохання і гармонії панувала в стінах Мошнівської дитячої музичної школи 14 лютого.

В святково прикрашеній актовій залі був проведений концерт "Музика і почуття", який своєю проникливою задушевністю торкнувся серця кожного присутнього в залі. Діти виконували світові шедеври, які, звичайно, за своєю тематикою були про вічне кохання. Звучали на концерті як сумні та замріяні композиції (Ф.Лей «Історія кохання», Е.Дога «Сонет», українська народна пісня в обробці Г.Без'язичного «Ой чий то кінь стоіть», М.Дремлюга «Лірична пісня», Сл.Вадим Крищенка, муз.Володимира Шабашевича «Усміхнися мені», Т.Кароль «Намалюю тобі зорі», А.Бабаджанян «Доля»), так і веселі, жартівливі композиції (А.Петров «Песенка морского дьявола», Ю.Воронюк « Кольорові сни» та інші).

Нечушкіна Наталія створила цікавий сценарій, додавши до музичних номерів відому сцену «У балкона» із трагедії «Ромео і Джульєтти» В.Шекспіра. Учні старших класів Алхазов Валентин та Диченко Діана майстерно зіграли роль Ромео та Джульетти, а акомпонували їм учні Бас Вероніка та Осадча Марія, відтворивши особливу атмосферу середньовіччя, і виконавши танець рицарів і дам із опери «Ромео і Джульетта» С.Прокофєва. Гуля Владислава виконала ліричну мелодію, як логічне завершення театральної постановки.

Ведуча Нечушкіна Н.В. привітала талісмана нашого свята Валентина Алхазова, вручивши йому солодкий подарунок. Батькам та учням, гостям свята було цікаво послухати історію виникнення «дня закоханих» та легенди, які передаються вже багато років з уст в уста, вірші про кохання, які є настільними майже в кожному домі…

Викладачі Биковець М.А., Гончаренко Л.О., Шматько Л.С., Соколова Т.Г., Нечушкіна Н.В, Бойко В.Г., Савицький Г.І. активно взяли участь у цьому заході, підготувавши учнів до виступу. Основною метою заходу було створити атмосферу духовного спілкування дитини з музикою, розширити уявлення про тему кохання – вічну тему мистецтва, розвивати естетичний смак в учнів, привити та виховати почуття любові та добра.

Завершальною ноткою заходу стало музичне привітання Савицького Г.І., який виконав романс Тихона Хреннікова «Что так сердце растревожено». Душевне виконання цього твору віднесло присутніх кудись далеко в минуле, старше покоління згадало своє кохання, яке навіть у люті морози розтопило їхні почуття та спогади.

Бурхливі оплески та гарний настрій стали головним подарунком для викладачів. Кохання здатне творити чудеса, і в цьому переконалися всі присутні на цьому прекрасному заході!
"МУЗИКА І ПОЧУТТЯ"."МУЗИКА І ПОЧУТТЯ".
Наверх