Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 18 чер 2019 14:00

Будьте здорові: Як побороти хронічну втому

Будьте здорові: Як побороти хронічну втомуВтома, перш за все, позначається на нашій продуктивності. Коли людина втомлена, то вона повільніше працює, все частіше забуває про ті чи інші справи, часто проявляє роздратування та нестерпність в розмові з оточуючими.

Хронічна втома - досить небезпечне захворювання, що характеризується тривалою втомою, яка не минає навіть після повноцінного відпочинку. Якщо ви вже довгий період відчуваєте знесилення, пропонуємо переглянути симптоми, які супроводжують хронічну втому:

Основні симптоми хронічної втоми:

- Відсутність відчуття відпочинку після повноцінного нічного сну; Підвищена сонливість в денний час доби;
- Неможливість швидко заснути навіть після напруженої фізичної праці; Часто повторювані головні болі без видимих ​​на це причин;
- Невмотивоване роздратування; Поганий настрій, приводів якому немає; Часті інфекційні захворювання та алергічні реакції; Зниження пам'яті і здатності концентруватися.

Якщо ознаки хронічної втоми присутні у вашому повсякденному житті, то якнайшвидше потрібно їх усунути. Що ж для цього потрібно?

Методи боротьби з хронічною втомою:

- Спорт та часті прогулянки. Навіть 40 хвилин пробіжки чи звичайної прогулянки на свіжому повітрі здатні привести організм в тонус і додати сили для боротьби зі стресом та втомою.
- Сон. Додатковий сон покращить ваше самопочуття. Корекція харчування. Потрібно виключити зі щоденного раціону всю жирну та смажену їжу. В жодному разі не переїдати перед сном.
- Менше кофеїну. Потрібно знизити дозу кофеїну. Щоб відчувати себе бадьоро - потрібно більше спати.
- Консультація лікаря. Можливо, найкращим способом для боротьби з хронічною втомою стане візит до лікаря. Здача кількох аналізів та обстежиння допоможе виявити, чи не потребує ваш організм певних вітамінів, нестача яких теж негативно впливає на наше самопочуття.
Наверх