Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Надзвичайні події 13 лют 2017 10:16

Черкащан лякають надзвичайним станом в області - "ДЗВІН".

Черкащан лякають надзвичайним станом в області - "ДЗВІН".Як повідомляє газета "ДЗВІН", представники громадськості області, зокрема активісти Чигиринської народної ради, знову пікетували сесію обласної ради з вимогою заборонити спорудження пташників “Нашої Ряби” на Чигиринщині.

Цього разу вони лякали обласних чиновників та депутатів інформацією про екологічне лихо в Черкаському районі нібито пов’язане з діяльністю цього підприємства. Активісти навіть закликали губернатора Черкащини ввести надзвичайний стан в області через екологічну катастрофу.

– Позавчора екологічна інспекція області зафіксувала в селах Єлизаветівка, Лозівок та Будище скиди від птахофабрик, які йдуть у річку Вільшанка. Жодних очисних споруд там немає! Суть мого звернення: негайно введіть в області надзвичайний стан! – заявив з трибуни чигиринець Михайло Шмиголь.

Нам вдалося поспілкуватися з очільником екологічної інспекції області Сергієм Поліщуком, який, до речі, був присутній на сесії, щодо цієї ситуації та необхідності введення надзвичайного стану.

– На жаль, на сесії мені ніхто слова не дав, – повідомив Сергій Анатолійович. – Я можу зазначити, що наразі немає жодних підстав говорити, хто саме здійснив викиди у річку Вільшанка. Дійсно, рибоохорона звернулася до нас з повідомленням, що у річці гине риба, тому ми направили спеціалістів для забору проб води. Для лабораторних досліджень потрібно п’ять днів. Тому точні результати ми оприлюднимо в понеділок. Наразі відомо лише те, що вода з проб має неприємний, різкий запах.

Лише отримавши загальні результати, ми зможемо в повній мірі оцінити ситуацію, що склалася. І відповідно, в разі необхідності звернутися в правоохоронні органи, аби ті вже встановили порушника і вжили відповідні заходи. Це може бути поліція, прокуратура або СБУ, – так нашому виданню прокоментував інформацію, озвучену на сесії, головний екоінспектор області Сергій Поліщук.
Наверх