Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 08 лют 2017 15:53

Через антициклон атмосферний тиск на Черкащині підніметься вище норми.

Через антициклон атмосферний тиск на Черкащині підніметься вище норми.Наступ арктичного антициклону супроводжувався феноменальним зростанням показників барометрів.

Сьогодні, 8 лютого, атмосферний тиск на Черкащині зросте до 768 міліметрів ртутного стовпчика, що на 13 одиниць вище норми. Про це УНН-Центр повідомили у Черкаському обласному гідрометцентрі.

Такі потужні арктичні антициклони в лютому бувають приблизно один раз у п’ять років. Осередок високого тиску над Скандинавією закачує холодні повітряні маси з акваторії Карського моря. Через це східна частина України опинилася практично в епіцентрі аномального холоду з температурним фоном на 12-15° нижче норми лютого. Це, в свою чергу, буде тільки надавати сил антициклону, який охоплює Черкащину.

За прогнозом, сьогодні вплив антициклону буде посилюватися. Вночі температура впаде до -19…-24°, вдень -8… -13°. У п’ятницю показання барометрів почнуть знижуватися, небо нахмуриться, місцями випаде сніг, а холод почне відступати. У вихідні почне надходити тепло з Атлантики, і погода врешті повернеться у кліматичне русло: до -4…-6°.
Наверх