Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне / Політика / Суспільство 21 кві 2019 06:00

ВИБОРИ 2019: 21 КВІТНЯ УКРАЇНЦІ ОБИРАЮТЬ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

ВИБОРИ 2019: 21 КВІТНЯ УКРАЇНЦІ ОБИРАЮТЬ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ21 квітня в Україні проходить другий тур виборів Президента України.

На посаду глави держави претендують переможця першого туру - Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

Володимир Олександрович Зеленський, 40 років, шоумен, актор

Центрвиборчком зареєстрував Володимира Зеленського як висуванця партії "Слуга народу". Володимир Зеленський народився у Кривому Розі, там навчався на юридичному факультеті філіалу Київського національного економічного університету ім. Гетьмана. За фахом не працював. Ще у виші став активним учасником КВК, спочатку команди "Запоріжжя-Кривий Ріг-Транзит", потім - "95-й Квартал". Згодом він та його команда почали співпрацю із телеканалами "1+1" та "Інтер", через деякий час Володимир Зеленський став одним із власників студії "Квартал 95". Впродовж 2010 - 2012 років він двічі, з перервами обіймав посаду генерального продюсера телеканалу "Інтер". Залишив посаду, посилаючись на творчі плани "Кварталу 95". На сьогодні Володимир Зеленський знявся або ж був одночасно актором і продюсером у понад 10-ти повнометражних художніх фільмах.

У 2017-му мін'юст зареєстрував партію "Слуга народу", яка через рік висунула Володимира Зеленського кандидатом у президенти.

Петро Олексійович Порошенко, 53 роки, президент України

Центрвиборчком зареєстрував Петра Порошенка як самовисуванця. Петро Порошенко народився на Одещині, закінчив факультет міжнародних відносин Київського національного університету ім.Шевченка, там же закінчив аспірантуру. З початку 90-х років займався бізнесом, згодом створив корпорацію "ROSHEN". Петру Порошенку також належать 5 телеканал, судноремонтний завод "Кузня на Рибальському", "Укрпромінвест-Агро" ти низка інших підприємств.

На дострокових виборах 2014 року переміг у першому турі голосування, одержавши майже 55% голосів виборців. Пообіцяв продати свій бізнес, але цього не сталося. У 2015 році уклав угоду із компанією Rothschild з метою продажу своїх активів. У 2016-му оголосив, що передав свою частку в корпорації "ROSHEN" в незалежний сліпий траст, яким керує вказана компанія.

Політичну діяльність починав у СДПУ (об'єднаній), у 1998 році. Через два роки створив і очолив партію "Солідарність", яка стала співзасновницею Партії регіонів. У 2001-му "Солідарність" увійшла до блоку Ющенка "Наша Україна" . Був активним учасником Помаранчевої революції. За президентства Віктора Ющенка обіймав посади секретаря РНБО, міністра закордонних справ, голови ради НБУ. Пізніше, за президентства Віктора Януковича, майже два роки був міністром економічного розвитку та торгівлі. Після цього, у 2012-му виграв вибори як мажоритарний кандидат у Вінниці і був позафракційним. Став президентом на хвилі масових протестів і усунення Віктора Януковича від влади.

Виборчі дільниці для голосування відкриті з 8.00 до 20.00 години.
Наверх