Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 06 лют 2017 00:06

Черкащина відзначатиме 100-річчя Української революції 1917-1921 років.

Черкащина відзначатиме 100-річчя Української революції 1917-1921 років.Належним чином підготуватися та гідно вшанувати героїв Української революції 1917–1921 років мають в районах області.

На цьому наголосив начальник управління культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олег Островський.

2017 рік оголошено роком Української революції 1917-1921 років. На Черкащині розгорталися більшість тогочасних подій. Тож і відзначити соту річницю революції наша область має на належному рівні, переконаний очільник обласного управління культури. Для цього Черкащина розробила та подала на розгляд до Кабінету Міністрів України проект Державної цільової програми. Також на сесії обласної ради мають прийняти обласну програму щодо відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років.

– З нагоди відзначення подій Української революції плануємо заходи з ушанування історичних постатей краю, подій та місць, пов’язаних з буремними роками, – говорить Олег Островський. – Тут і встановлення пам’ятників, меморіальних дощок видатним учасникам Української революції, історико-архівні дослідження та пошукові роботи з виявлення невідомих поховань. Зокрема, передбачається відкриття музейно-меморіального комплексу національного значення. Місце розміщення комплексу поки що не визначили. Тож райони мають поквапитися та подати свої пропозиції. Запланований широкий спектр інформаційних, науково-освітніх та культурно-мистецьких заходів. Можна сказати, що вони вже стартували. Розпочав цикл заходів соціально-мистецький проект «За Волю, за кращу Долю… Третя річниця Майдану». Та все ж основні вшанування будуть проходити там, де свого часу відбувалися найстрашніші бої, – Холодний Яр, Звенигородщина, Городищина, Уманщина.

За словами посадовця, у районах та містах області також розроблені відповідні плани на 2017 рік щодо проведенні інформаційно-просвітніх та літературно-мистецьких заходів, науково-практичних конференцій, підготовки та публікацій наукових праць, облаштування меморіальних та пам’ятних місць. Весною ж у Золотоноші планується відкриття пам’ятника Чорним Запорожцям.
Наверх