Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Надзвичайні події 15 лют 2017 15:01

Підприємців попереджають про появу псевдоінспекторів.

Підприємців попереджають про появу псевдоінспекторів.Державна служба України з питань праці попереджає підприємців, що в регіонах зафіксовані випадки відвідування приватних підприємців шахраями під виглядом державних інспекторів, які нібито повинні перевірити питання укладення трудових договорів та оплати праці найманих працівників.

Погрожуючи великими штрафами, псевдоінспектори вимагають у підприємців гроші. Про такі факти повідомили регіональні підрозділи Держпраці в Київській, Дніпропетровській, Львівській та Полтавській областях.

У Держпраці наголошують: під час інспекційних відвідувань роботодавець має право вимагати в осіб, які прийшли для здійснення перевірки, пред'явити службові посвідчення та направлення на проведення перевірки конкретного роботодавця і переписати дані службових посвідчень. Якщо зазначені особи відмовляються надавати документи, необхідно викликати поліцію для з'ясування їх повноважень.

Співробітники Держпраці, у яких немає службових посвідчень та направлення на проведення перевірки, не мають права здійснювати перевірки. Суб'єкт господарювання має право не допускати осіб, які прибули для перевірки, якщо вони не пред'явили зазначених документів.

У разі виникнення підозри слід звертатися в підрозділи Національної поліції або органів Держпраці.
Наверх