Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 лют 2017 12:05

Мета госпітальних округів — якість медичної послуги та наближення її до людини, — Зубко.

Мета госпітальних округів — якість медичної послуги та наближення її до людини, — Зубко.Нагальність реформи медичної галузі не викликає сумнівів ані у пацієнтів, що звертаються за допомогою, ані у лікарів, які хочуть реальних змін в медицині. Створення госпітальних округів в рамках реформи децентралізації відповідає на два питання: яким чином наблизити медичну послугу до людини і яким чином змінити якість самої послуги.

Про це заявив під час брифінгу в ІА «Укрінформ» Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«На прикладі областей, де впроваджуються пілотні проекти зі створення госпітальних округів, буде показано, яким чином це впливає на інфраструктуру громади. Крім того, жоден медичний закладі у процесі реформування не буде закритий, а навпаки отримає можливість підвищити якість надання медичних послуг», — наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Він нагадав, що наприкінці 2016 року Урядом було прийняте рішення щодо запровадження нового механізму розподілу медичної субвенції для ОТГ. 40% субвенції буде спрямовуватись на первинну ланку медицини від загального фінансування закладів медицини. «Це безпрецедентний крок до підвищення якості медичних послуг в ОТГ, в першу чергу, діагностики, диспансеризації і попередження захворювань», — наголосив Зубко.

За інформацією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України
Наверх