Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 15 кві 2019 13:00

Аграріїв Черкащини підтримують в межах обласних та державних програм

Аграріїв Черкащини підтримують в межах обласних та державних програмЧеркащині в межах державної підтримки затвердили ліміт коштів на вигідне кредитування для аграріїв. Йдеться про функціонування механізму часткової компенсації підприємствам АПК відсоткової ставки за банківськими кредитами задля поліпшення фінансового стану агропідприємств та нарощування темпів виробництва конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції у 2019 році.

Фінансування для нашої області сягає 9,8 млн грн. Про це розповідає начальник управління АПР Черкаської ОДА Ігор Колодка і додає: невдовзі відбудеться засідання обласної конкурсної комісії щодо розподілу коштів. Нині ж збираємо необхідні заяви та документи від суб’єктів господарювання АПК.

– В області, на території якої активно розвивають аграрний сектор, така фінансова допомога господарникам є надзвичайно важливою, – говорить Ігор Леонідович. – Натепер маємо розподіл у межах бюджетної програми «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів». Найближчим часом отримаємо результати й для решти, зокрема: «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств», «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними», «Державна підтримка галузі тваринництва», «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

Ігор Колодка розповідає і про фінансову підтримку агропромислового розвитку в межах обласного бюджету:

– Цього року в межах Програми підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в області на період до 2020 року ми передбачили більше 2 млн грн на розвиток с/г кооперативів та сімейних фермерських господарств, зокрема на закупівлю садивного матеріалу, сільськогосподарської техніки та велику рогату худобу. Окрім цього, майже 200 тис. грн ми спрямуємо на фінансову підтримку Регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської області. Певні кошти плануємо використати й на вивчення ресурсного потенціалу виробництва сільськогосподарської продукції в землекористуванні об’єднаних територіальних громад, вибору моделі розвитку виробничої інфраструктури в об’єднаних територіальних громад та вивчення пріоритетних напрямків та заходів щодо залучення інвестицій.
Наверх