Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство 29 січ 2017 16:58

ГОДИНА ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ ПРОЙШЛА В МОШНІВСЬКІЙ СІЛЬСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ.

ГОДИНА ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ ПРОЙШЛА В МОШНІВСЬКІЙ СІЛЬСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ.28 січня в Мошнівській бібліотеці відбулася історична година, присвячена пам’яті Героїв Крут. Всі присутні ознайомилися з подіями тих далеких часів, а також переглянули викладку літератури.

29 січня 1918 року відбулося збройне зіткнення на залізничній станції біля села Крути , яка розташовувалася на 130 -му кілометрі в північно-східному напрямку від Києва. Учасниками події стали невеликий загін з боку юної Української Народної Республіки (близько 600 чоловік) і знаменита Червона гвардія Радянської Росії , яка значно перевищувала своїх супротивників і не тільки числом, а й бойовим потенціалом і досвідом. Такі події змусили нашу історію зазнати найглибших змін, цей бій ніяк не міг залишитися в забутті.

Причини, з яких це сталося, для деяких очевидні, для деяких так і залишаться незрозумілими і навіть зовсім необгрунтованими, але вони мали місце бути.

А правда в тому, що народ України любить свою країну. Своєю кров’ю, душею і своєю працею він, як і будь-який інший народ, прагне до життя і благополуччя. Це було доказом, яскравим доказом, і насамперед самим собі. Доказом перед усіма іншими, нехай сильнішими, більш амбітними, але це - пряма відповідь на історичний виклик.

Указ Президента України про «День пам’яті Героїв Крут», який відзначається 29-го січня, був підписаний 15-го січня 2007-го року.

Цей День назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.
Наверх