Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 16 кві 2019 11:00

В Україні хочуть реєструвати свійських та диких тварин

В Україні хочуть реєструвати свійських та диких тваринРозроблено проект спеціального реєстру, згідно з яким в Україні планують перерахувати та облікувати свійських та диких тварин. Наразі обліковано 3,8 млн голів сільськогосподарських тварин. Реєстрація свійських та диких тварин поки що не ведеться.

Про це повідомляє прес-служба ГУ “Держпродспоживслужби” в Черкаській області.

Зараз в Україні діють реєстри тільки сільськогосподарських тварин, без урахування тих, що є у домашніх господарствах. Та невдовзі може запрацювати Реєстр свійських та диких тварин. Відповідний законопроект зареєстрований на сайті Верховної Ради України. Якщо депутати його підтримають, свійських і диких тварин в Україні почнуть обліковувати та чіпувати.

Цим законопроектом парламентарі хочуть зобов’язати власників тварин оформляти ветеринарні паспорти. Ідентифікувати і реєструвати тварин буде спеціальний заклад – Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин.

Передбачається, що після ухвалення законопроекту буде створено Єдиний державний реєстр тварин. Кожній ідентифікованій тварині присвоять унікальний номер, під яким вона знаходитиметься в базі. Власники зареєстрованих тварин зможуть отримати виписку з реєстру безкоштовно.
Наверх