Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Черкаський район. Новини 24 січ 2017 18:31

Проведено засідання робочої групи з питань сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад району.

Проведено засідання робочої групи з питань сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад району.24 січня відбулося засідання робочої групи з питань сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад району, на якому розглянуто проект перспективного плану.

В засіданні робочої групи взяли участь сільські голови, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, представники громадських організацій, засоби масової інформації.

До учасників засідання звернувся заступник голови райдержадміністрації Петро Коренюк, який зазначив, що необхідність розгляду питання створення територіальних громад на території нашого району викликана активізацією зусиль органів державної влади України щодо реформування системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

- Саме сьогодення довело, що за об'єднанням громад - майбутнє держави. - зазначив Петро Коренюк, - За прикладом не треба йти далеко. Достатньо взяти кращий досвід нашої першої в районі об’єднаної територіальної громади – Білозірської, де нині досягнуто багатьох позитивних результатів. Тут вдалося втілити в життя 16 проектів, направлених на покращення життя громадян, у які було вкладено більше 7 млн. грн. Також до Перспективного плану Кабінету Міністрів України вже внесено проект створення Мошнівської територіальної громади.

- Хочу наголосити, що районною державною адміністрацією проводиться значна робота щодо децентралізації. Так розпорядженням районної державної адміністрації від 31.03.2015 №75 створено робочу групу з питань сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад Черкаського району, якою проведено 44 засідання, в тому числі у населених пунктах. Сьогодні у нас проходить засідання робочої групи у поновленому 20 січня нинішнього року складі у зв’язку з кадровими змінами.

На сьогодні розроблена нова модель об’єднання територій, в якій планується створити дві громади, а саме:

Червонослобідську об’єднану територіальну громаду з центром у селі Червона Слобода, до якої увійдуть села Руська Поляна, Геронимівка, Дубіївка, Худяки, Хутори, Хацьки, Степанки, Леськи, Сагунівка, Чорнявка, Думанці, Чубівка, Вергуни, Нечаївка, Бузуків, Свидівок, Сокирна.

Мошнівську об’єднану територіальну громаду з центром у селі Мошни, до якої увійдуть села Будище, Тубільці, Яснозір’я, Байбузи, Кумейки, Софіївка, Лозівок, Єлизаветівка, Новоселівка, Станіславчик, Гута Станіславчицька, Шелепухи, Гута Межирицька, Березняки, Хрещатик, Первомайське, Закревки. Дана об’єднана територіальна громада, як раніше зазначалося, включена до Перспективного плану об’єднаних територіальних громад Кабінету Міністрів України.

Тож ми маємо ще раз детально розглянути їх економічні показники та зробити правильні висновки.

В обговорені даного проекту взяли участь начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Григорчук, головний лікар Центральної районної лікарні с. Червона Слобада Микола Гуськов, гловний лікар ПМСД Ганна Пантюхіна, сільські голови сіл Вергуни, Червоної Слободи, Хацьки, Мошен, Білозір’я.

Як свідчать наведені дані, обидві територіальні громади є самодостатніми і мають широкі перспективи для розвитку інфраструктури. Проекти щодо їх утворення пройшли широке обговорення, прийняті рішення є виваженими та обґрунтованими.

За інформацією сайту Черкаської РДА
Наверх