Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Надзвичайні події 25 січ 2017 15:44

У Приват Банку просять бути пильними.

У Приват Банку просять бути пильними.Як повідомляє регіональний прес-офіс Приват Банку в Черкаській області, останнім часом користувачі в соціальних мережах часто обговорюють теми всіляких способів шахраїв, що обманним шляхом заволодівають коштами третіх осіб.

Приват Банк нагадує про заходи безпеки і правила користування банківськими картками.

"Ми рекомендуємо, як і раніше, ніколи і нікому не розповідати, не відправляти і не повідомляти свої персональні дані, - коментує керівник регіонального прес-офісу Черкаського ГРУ Приват Банку Макаренко Наталія. - Також хочу нагадати, що співробітники Приват Банку, що дзвінять клієнтові, ніколи не запитують персональні дані. Якщо буде необхідність підтвердження Вашого платежу, банк за допомогою різних повідомлень попросить клієнта зателефонувати в банк абсолютно безкоштовно, щоб переконатися, що платіж здійснює клієнт, а не хтось замість нього буде здійснювати дзвінки".

Є випадки, коли шахраї пишуть листи на електронну пошту. У такому випадку, якщо ви бачите, що в заявленому в листі банку ви навіть не є клієнтом - зателефонуйте на гарячу лінію даної фінансової установи, і там точно підкажуть всю інформацію. Таким чином ви забезпечите себе від можливості бути обдуреними або отримати, можливо, вірус на свій комп'ютер.

"Зловмисники вигадують сценарії "розведення” жертв і роблять все так майстерно, що жертва сама своїми руками віддає не тільки свої заощадження, але і навіть кредитні кошти, які є на картах, - зазначає керівник регіонального прес-офісу Черкаського ГРУ Приват Банку Наталія Макаренко . - Використовуючи психологічні «гачки»: терміновість, загроза негативних наслідків у разі невиконання і т.п., шахраї не дають жертві часу на роздуми. Нерідко вони видають себе за авторитетну особу, апелюють професійними банківськими термінами".

Приват Банк закликає своїх клієнтів ніколи не дзвонити у відповідь на незнайомі номери телефонів, навіть якщо власники цих номерів представляються співробітниками банку. Більш детально ознайомитися з правилами фінансової безпеки можна на сайті.
Наверх