Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 02 кві 2019 07:00

5 непомітних симптомів, які сигналізують про проблеми щитовидної залози

5 непомітних симптомів, які сигналізують про проблеми щитовидної залозиНа що звернути увагу, щоб вчасно «знайти і знешкодити» хворобу щитовидної залози.

Регулярні проблеми зі сном

У безсоння є безліч причин, одна з яких – підвищена активність щитовидної залози (як ніби вона працює понаднормово).

Якщо після сну ви відчуваєте себе ще більш втомленою, часто прокидаєтеся ночами, не можете заснути навіть в провітрюваному приміщенні, варто перевірити рівень гормонів Т3 і Т4. Саме вони «винні» в вашому безсонні, так як занадто посилено стимулюють нервову систему і не дають вам насолодитися обіймами Морфея.

Надмірна пітливість

Це «стандартна» ознака гіперактивності щитовидної залози. У вашій крові підвищується рівень гормонів , що стимулюють метаболізм, і збільшується рівень енергії. На ці зміни організм реагує підвищеним потовиділенням, над яким не владний жоден антиперспірант. Замість того, щоб маскувати проблему, звернися до лікаря.

Незрозумілі стрибки ваги

Ви їсте, як пташка, і багато рухаєтеся, але вага все одно збільшується, а джинси зрадницьки впиваються в живіт? Пора перевірити свій рівень гормонів щитовидної залози: їх недолік уповільнює метаболізм, в наслідок чого ви спалюєте менше калорій, ніж могли б , і набираєте вагу.

Незрозуміле схуднення також може бути сигналом про порушення в роботі залози. Не ігноруйте зміни у вазі і пройдіть обстеження.

Постійний стан тривоги

Фонове відчуття збудження виникає через напружену роботу мозку. Його стимулюють певні гормони, за вироблення яких відповідає щитовидна залоза. Якщо її робота порушена, то стан занепокоєння не покидатиме вас ні на хвилину. Знайоме відчуття? Не відкладай візит до ендокринолога!

Занепокоєння в області шлунково-кишкового тракту

Можливо, ви ніколи не замислювалися, що здоров’я кишечника і робота щитовидної залози пов’язані безпосередньо. У гормонів, що виробляються щитовидкою, багато «завдань», в тому числі – контролювати роботу шлунково-кишкового тракту. Якщо цих гормонів дуже багато або мало, то вас можуть турбувати неприємні відчуття в кишечнику.

Діарея або часті запори сигналізують як про неправильне харчування, так і про збої в роботі залози. Обов’язково запишіться на прийом до лікаря!
Наверх