Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 25 січ 2017 15:41

Детально про нововведення з податку на додану вартість з 1 січня 2017 року!

Детально про нововведення з податку на додану вартість з 1 січня 2017 року!Про нововведення з податку на додану вартість розповів у черговому відео огляді податкових змін – 2017 перший заступник начальника Головного управління ДФС у Черкаській області Микола Гріднєв.

Новації викладено по трьох блоках: адміністративні зміни; зміни щодо основних елементів податку та зміни щодо податкових накладних.

Так, реєстрація податкових накладних можлива протягом 365 днів з дня їх складення. Змінені штрафні санкції за порушення строків реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування від 61 до 365 днів – 40% суми ПДВ зазначеної у такій податковій накладній/розрахунку та за не зареєстровані податкові накладні понад 365 днів – 50 % суми податку.

До 31 грудня 2017 року не застосовуються штрафні санкції за помилки, допущені при зазначені у податковій накладній коду товару за УКТ ЗЕД і/або коду згідно ДКПП.

Не застосовуються штрафні санкції за заниження сільськогосподарськими підприємствами – платниками спецрежиму податкового зобов’язання з податку на додану вартість або завищення бюджетного відшкодування, які виникли внаслідок порушення порядку розподілу податкового кредиту за період з 1 січня 2016 по 1 січня 2017 року.

Подовжено до 1 січня 2019 року використання касового методу для постачальників електроенергії, вугілля та послуг з водопостачання.

З 1 липня для платника – покупця складена і зареєстрована податкова накладна та/або розрахунок коригування до неї, будуть достатньою підставою для нарахування податкового кредиту, без будь-якого іншого додаткового підтвердження.

З 1 липня запрацює система ризиків щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування та буде можливим зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Період з 1 квітня до 1 липня є перехідним періодом, під час якого вказана система працюватиме у тестовому режимі.

Докладно про це та інші новації з ПДВ дивіться у спеціальному відео огляді на каналі Головного управління ДФС у Черкаській області «Допомога платнику» в YouTube.

Презентація за посиланням.

Додаткові питання ставте у коментарях до відео або на адресу [email protected]

19 січня запланований відео запис відео консультації «Відповіді на ваші запитання: ЄСВ». Питання для висвітлення можна направляти на адресу [email protected] Також готуються відео огляди з висвітлення нововведень щодо справляння податку на майно і єдиного податку для юридичних осіб та заповнення декларації підприємцями на загальній системі.

Дякуємо усім учасникам проекту «Допомога платнику». Ми працюємо для вас!

За інформацією ГУ ДФС у Черкаській області
Наверх