Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 01 кві 2019 13:00

1 квітня на Черкащині стартує військовий призов

1 квітня на Черкащині стартує військовий призовЗ 1 квітня по 30 червня триватиме цьогорічний весняний призов на військову службу. Всього на Черкащині передбачено призвати близько 700 юнаків. Це 4-5% від загальної кількості чоловіків у віці від 20 до 27 років, які живуть на Черкащині.

Про це під час прес-конференції повідомив військовий комісар Черкащини Євгеній Курбет.

За його словами, завдання щодо призову вже розподілені між районами (це від 30 до 120 осіб, остання цифра стосується Черкас), створено призовні комісії на чолі з заступниками голів РДА та міських голів.

Євгеній Курбет нагадав, що серйозною проблемою попередніх призовів була неявка призовників, у тому числі у зв’язку з трудовою міграцією. Він закликав усіх молодих чоловіків призовного віку не ухилятися від явки у військкомат. Ті, хто за станом здоров’я або з інших поважних причин не можуть бути призваними, від військової служби звільняються. Разом із тим, як наголосив Євгеній Курбет, жодний призов на Черкащині зірваний не був.

Усіх призовників залучають до військових частин, які не беруть участі в ООС. Мета призову – отримання молоддю військової спеціальності, накопичення військово навчених ресурсів.

Особливість цьорічного призову – збільшення відсотка юнаків, які служитимуть у Державній прикордонній службі.
Наверх