Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 10 бер 2019 17:00

У курятині "Наша ряба" виявили речовини, здатні викликати рак

У курятині "Наша ряба" виявили речовини, здатні викликати ракВ продукції ТМ «Наша Ряба» виявили речовини, які можуть викликати рак та інші смертельні захворювання.

Про це повідомляє видання From-ua.com. Журналісти провели власне розслідування, а також віднесли до лабораторії зразки курятини цієї торгової марки. Журналісти вирішили перевірити якість саме курки, бо це найбільш частий гість в нашому раціоні. І до того ж це найдоступніший м'ясо для українців.

«На жаль, виявилося, що курку далеко не всіх основних виробників легко знайти в Києві. Тому для експерименту мені довелося задовольнятися філе ТМ «Наша ряба», «Гаврилівські курчата» і «Чебатурочка». Втім, під цими марками сумарно виробляється майже 80% української курятини », - розповів автор матеріалу.

Також автор матеріалу розповів, що спершу провів дослідження сам. Все тому що можна самостійно перевірити продукти на радіоактивність, наявність антибіотиків і нітратів. Прилад показав, що всі зразки мають гарне показники по радіації. «Однак на цьому хороші новини закінчилися. Тест-аналізатор на антибіотики після 3-годинної інкубації видав однозначний результат: значне перевищення норми в курятині ТМ «Наша Ряба», - розповів журналіст.

Після такого експерименту журналіст відправив курятину в лабораторію, щоб ретельно її досліджувати. «У м'ясі виявилися антибіотики, причому, в кількості, дуже серйозно перевищує норму: 0,9 од / мл при нормі 0,01 од / мл (майже в 100 разів!). Мало того - дослідження показало, що в продукції МХП в 20 разів перевищує норму так звана бактеріальна забрудненість, тобто, зараженість бактеріями», - повідомив автор матеріалу.

Лабораторні дослідження з'ясували, що м'ясо ТМ «Наша Рябя» смертельно небезпечне. Її кислотне і перекисне число набагато вище допустимої норми, далеко за нормативами Держстандарту.

Варто відзначити, що неякісне м'ясо може призвести не тільки до разового розладу шлунка, а й до куди більш серйозних наслідків. А якщо враховувати кількість небезпечних речовин в курятині «Нашої Ряби», то і зовсім таке м'ясо може спровокувати рак та інші смертельні захворювання.
Наверх