Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 19 бер 2019 09:00

Секрети здоров'я: 5 здорових фактів про вуглеводи

Секрети здоров'я: 5 здорових фактів про вуглеводиПро вуглеводи заходить мова, коли виникає загроза зайвої ваги. Деякі дієти передбачають чи не повну відмову від вуглеводів, перш за все простих. Але дані наукових досліджень говорять про те, що вживання вуглеводів чудово вписується в концепцію здорового харчування.

Факт перший: вуглеводи – здорові компоненти. Крім молочних, всі інші вуглеводи рослинного походження: їх багато в овочах, фруктах, зелені, бобових, крупах, горіхах. Вся ця їжа багата вітамінами і мінералами, які життєво необхідні організму. Клітковина, яка допомагає худнути і знижує холестерин, – це теж вуглеводи. Вчені додають: глюкоза, як яскравий представник вуглеводів, дає енергію мозку і м’язам. А також її потребують червоні кров’яні клітини еритроцити.

Факт другий: від вуглеводів не товстіють. За словами вчених, зайва вага з’являється в першу чергу через переїдання, а не тому що вживаються вуглеводи. Продукти з рафінованими вуглеводами – всілякі вироби з цукром, білий хліб, білий рис – не повинні перевищувати 10% в раціоні. Для підтримки здорової ваги вуглеводи повинні споживатися з суто натуральних продуктів, підкреслюють експерти.

Факт третій: вуглеводи допомагають худнути. Для цього необхідно вживати складні вуглеводи або грубі харчові волокна. Такі продукти покращують мікрофлору і перистальтику кишечника, активізуючи його роботу. Таким чином можна схуднути.

Факт четвертий: прості вуглеводи допомагають не переїдати. Жорстке обмеження набагато сильніше сприяє харчовим зривам, ніж здорове, тобто помірне споживання вуглеводів. Вчені вважають, що людям, які фізично активні і споживають багато здорової їжі, невелика кількість рафінованих вуглеводів не принесе шкоди.

Факт п’ятий: вуглеводи не псують шкіру. З вживанням вуглеводів нерідко пов’язують виникнення акне, але фахівці стверджують, що вуглеводи не роблять істотного впливу на стан шкіри. Головна причина акне – це порушення у виробленні гормонів, неправильне використання косметики і гігієнічні проблеми, відзначають дослідники.
Наверх