Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 10 січ 2017 12:42

В області рекомендують продовжити карантинні заходи.

В області рекомендують продовжити карантинні заходи.У райдержадміністраціях та міськвиконкомах Черкащини комісійно вирішуватимуть питання продовження карантинних заходів. Рішення ухвалюватимуть на основі показників захворюваності на грип та ГРВІ, яка склалася на місцях.

Про це йшлося на засідання комісії з ТЕБ та НС під головуванням заступника голови Черкаської ОДА Костянтина Омаргалієва.

За останній тиждень в області на грип та застуду захворіло понад 11 тисяч черкащан. З них більше шести тисяч – діти. Помітним є приріст захворюваності серед дорослого населення. Нині він становить 19,5 %. Загалом, епідеміологічний поріг на Черкащині перевищено на 51,2 % на 18 адміністративних територіях. Зокрема, у Чигиринському районі він більший у 3,4 рази, Тальнівському – 2,2 рази, Корсунь-Шевченківському – 2 рази, Ватутіному – 1,7 рази, Чорнобаївському – в 1,7 рази, Катеринопільському – в 1,6 рази.

– Як і в усій Україні, на Черкащині утримується складна епідеміологічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ серед населення, – зауважив заступник очільника області Костянтин Омаргалієв. – Вже маємо один летальний випадок від ускладнень грипу в Черкасах. Тож, аби не допустити поширення епідемії, особливо коли діти вийдуть на навчання, на місцях мають проаналізувати епідситуацію. Якщо показник відсутності дітей в класах через захворюваність на грип та ГРВІ перевищує 20 %, необхідно призупинити навчальний процес. Також пропонується заборонити проведення культурно-масових, розважальних, спортивних заходів з масовою участю людей. Продовжити профілактично-дезінфекційний режим у навчальних інтернат них, санаторних закладах, лікарнях, у закладах масового скупчення людей.

Нагадаємо, аби не допустити поширення захворюваності, з 22 грудня і до кінця року рішенням обласної комісії з ТЕБ та НС рекомендували запровадити карантинні заходи в усіх навчальних закладах області.
Наверх