Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 13 бер 2019 14:00

В українських школах замінили атестат про середню освіту

В українських школах замінили атестат про середню освітуВ українських школах атестат про отримання середньої базової/повної освіти замінили на свідоцтво.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України (МОН).

Українські школярі відтепер отримуватимуть після 4-го класу - свідоцтво про здобуття початкової освіти; після 9-го - свідоцтво про здобуття базової середньої освіти; а після завершення школи в 11-му (12) класі - свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти. Відповідну постанову було прийнято під час засідання уряду 6 березня 2019 року.

Зазначається, щоб усі ці документи були доступні для осіб з порушеннями зору, їх почнуть виготовляти з використанням шрифту Брайля.

"Ще з радянських часів ми маємо атестат про повну загальну середню освіту, такого ж зразка документ діє в РФ, але в усіх цивілізованих країнах світу ця практика не поширена. Також документи мають бути доступними. У нас щороку зростає кількість дітей з особливими освітніми потребами у школах. Отримуючи свій документ про освіту, вони мають право розуміти, що там написано. Відтепер така можливість з’явиться", – пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
Наверх