Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 05 бер 2019 12:00

Онкологи визначили найнебезпечніший продукт - збудник раку

Онкологи визначили найнебезпечніший продукт - збудник ракуНавіть помірне вживання алкоголю є підвищуючим онкологічний ризик фактором.

Таку заяву зробили фахівці з Американського товариства клінічної онкології, які виступили в Journal of Clinical Oncology.

Вживання алкогольної продукції має мінімізуватися до межі, відзначили вчені. За їх словами, спиртне збільшує ризик розвитку раку ротоглотки і гортані, стравоходу, печінки, молочної залози і товстої кишки навіть в умовах не надто значного розпивання.

Експерти констатували, що люди не асоціюють алкогольні напої з онкологією. Фахівці посилаються на дані опитування National Cancer Opinion Survey, що показують, що 70% американців не сприймають алкоголь як провокуючий фактор раку. Споживача явно недооцінюють значимість зв'язку між вживанням спиртного і появою раку, кажуть аналітики.

На їхню думку, необхідно просвіщати громадськість про тих онкологічних ризики, які пов'язані з пристрастю до спиртних напоїв.

"Починаючи з 2012 року, 5,5% всіх нових випадків розвитку раку і 5,8% всіх смертей від онкозахворювань в світі були пов'язані з вживанням алкоголю", - йдеться в заяві фахівців.
Наверх