Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 08 бер 2019 11:00

На часі − оформлення ID-картки

На часі − оформлення ID-карткиЧотирнадцятирічним громадянам потрібно своєчасно подбати про оформлення паспорта громадянина України.

Насамперед поквапитися до підрозділів міграційної служби необхідно здобувачам освіти, які цьогоріч планують брати участь у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО), реєстрація для участі в якому триватиме до 25 березня. А паспорт громадянина України (ID-картка) з 14 років для реєстрації є обов’язковим документом.

Для оформлення ID-картки варто особисто з’явитися до підрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання із необхідними документами (детально на сайті ДМС) та через 20 робочих днів отримати біометричний документ. Наголошуємо: паспорт у формі картки для таких громадян оформлюється безкоштовно.

Про відновлення втрачених документів найближчим часом треба потурбуватися й виборцям, які прагнуть реалізувати право голосу 31 березня на виборах Президента України. Якщо втрачено паспорт «книжечку» зразка 1994 року – прямуйте до підрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання (про необхідні документи ТУТ), у разі втрати ID-картки – до будь-якого підрозділу міграційної служби, адже після оформлення першої ID-картки дані вже внесені до Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР). Тож всі подальші послуги з документування маєте змогу отримати у будь-якому місті України незалежно від місця реєстрації.

Отримати ID-картку за 10 робочих днів чи за 20 – вибір за вами. За термінове оформлення доведеться сплатити 366 грн, нетермінове (20 робочих днів) – 279 грн та 34 грн держмита.

У свою чергу міграційна служба максимально докладатиме зусиль для своєчасного забезпечення черкащан біометричними документами.

За інформацією управління ДМС України в Черкаській області
Наверх