Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 02 бер 2019 12:00

Названо найбільш затребувані професії на Черкащині

Названо найбільш затребувані професії на ЧеркащиніСтабілізаційні процеси, що відбуваються в економіці регіону, сприяють збільшенню кількості вакансій від роботодавців.

Досвід показує, що кваліфіковані робітники завжди будуть затребувані роботодавцями і мають більше шансів збудувати професійну кар’єру.

Протягом 2018 року до служби зайнятості від роботодавців регіону надійшло понад 39,6 тис. вакансій, з них майже дві третини за робітничими професіями, це вакансії слюсарів, електрогазозварників, трактористів, працівників підприємств сфери торгівлі та громадського харчування, електромонтерів, електриків, енергетиків, електрослюсарів, апаратників для різних технологічних виробництв, електрогазозварників, мулярів, водіїв з відкритими категоріями тощо. Разом з тим, користуються попитом серед роботодавців і висококваліфіковані фахівці – менеджери по продажам, бухгалтери, економісти, лікарі, інженери, ІТ-спеціалісти. Актуальними також є вакансії інженерів, швачок, перукарів, операторів котельні.

Поряд з цим, на ринку праці Черкащини, як і України в цілому, існує певний дисбаланс – перенасичення працівниками за одними спеціальностями та відчутний дефіцит за іншими, що у свою чергу ускладнює питання забезпечення кадрових потреб роботодавців.

З метою урегулювання ситуації на ринку праці Черкащини служба зайнятості велику увагу приділяє профорієнтаційній роботі, насамперед, з молоддю, для орієнтації її на вибір професії, що в майбутньому дозволить побудувати достойну кар’єру.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ
Наверх