Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 13 січ 2017 15:49

Безоплатну вторинну правову допомогу може отримати більше соціально незахищених верств населення.

Безоплатну вторинну правову допомогу може отримати більше соціально незахищених верств населення.Безоплатну вторинну правову допомогу може отримати більше соціально незахищених верств населення.

Це стало можливим завдяки тому, що Верховна Рада України внесла зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», повідомляють Сільські обрії.

Насамперед – це внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій. Крім того, ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься допомога з будь-яких питань.

Також суттєво підвищується поріг малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги: враховуватиметься середньомісячний дохід особи, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер; по-друге, особа матиме право на безоплатну допомогу, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів; по-третє, таке право надається інвалідам, які отримують пенсію або соціальну допомогу у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних.
Наверх