Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 09 бер 2021 06:00

6 поєднань продуктів, які шкодять здоров’ю

6 поєднань продуктів, які шкодять здоров’юЕксперти в області здорового харчування розповіли про те, які поєднання продуктів можуть сповільнювати роботу організму.

Бутерброд з сиром плюс чашка кави – типовий для багатьох варіант сніданку. Але вчені знаходять подібне поєднання харчових інгредієнтів нездоровим. Хліб та кава з цукром є джерелами вуглеводів – ці речовини погіршують засвоєння дуже корисного (зокрема, для зміцнення кісток) кальцію, який міститься в сирі.

Крім того, неправильно поєднувати помідори і огірки. За словами фахівців, для засвоєння вітамінів, які містяться в цих овочах необхідні різні ферменти, тому при спільному вживанні огірків і помідорів корисні мікроелементи не засвоюються належним чином. Людина в такий момент, швидше за все, буде страждати від здуття і неприємних «уколів» в животі.

Не слід їсти м’ясо і сир: фосфор, що міститься в сирі, загальмує засвоєння цинку, який є в м’ясі. М’ясо і макарони – це ще один приклад абсолютно невідповідного поєднання: дует цих продуктів погано піддається перетравленню і може викликати сильне бродіння в шлунку.

Крім цього, не рекомендується вживати разом картоплю і яйця. У картоплі у великій кількості присутні мінерали, і їх високий рівень може негативно позначитися на засвоєнні заліза і кальцію, компонентів курячих яєць.

Не поєднується картопля і з олією. Вживання картоплі підвищує рівень цукру в крові і активізує вироблення інсуліну, який надає стимулюючу дію на жирові клітини. Олія, яка додається до картоплі зробить концентрацію жирів в організмі просто величезною.
Наверх