Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 20 гру 2016 20:23

Рада ухвалила законопроект щодо гарантування державою вкладів.

Рада ухвалила законопроект щодо гарантування державою вкладів.Верховна Рада ухвалила внесений президентом України законопроект №5553 «Про внесення зміни до закону України «Про банки і банківську діяльність» щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб».

«Законопроект розроблено з метою посилення тенденції із подолання кризових явищ у банківській системі України та закріплення прояву волі держави як власника державних банків у забезпеченні захисту інтересів вкладників – фізичних осіб», - йдеться у пояснювальній записці.

Документом вносяться зміни до статті 57 закону України «Про банки і банківську діяльність». Згідно з цією зміною держава бере на себе обов’язок із гарантування відшкодування фізичним особам – вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності із законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

При цьому для цих фізичних осіб також зберігаються передбачені законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.
Наверх