Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 21 гру 2016 14:31

На Черкащині - дефіцит робітничих кадрів.

На Черкащині - дефіцит робітничих кадрів.На Черкащині спостерігається дефіцит робітничих кадрів для промисловості та транспорту, повідомляє "Діловий регіон".

Ринок праці області визначає потребу, насамперед, у кваліфікованих робітниках. Сьогодні спостерігається тенденція зростання попиту на робітників для промисловості та транспорту, сталим він залишається для будівництва та торгівлі.

"В області спостерігається збільшення професійно-кваліфікаційного дисбалансу, перенасиченість ринку спеціалістами з вищою освітою та дефіцит робітничих кадрів. На жаль, у суспільстві сформувався стереотип, що робітник – це той, хто не знайшов кращого місця в житті. Поглиблює цю кризу орієнтація молоді на "модні" професії, але всі розуміють, що мода та конкурентоспроможність на ринку праці різні речі. І як наслідок, кількість учнів професійно-технічних училищ вшестеро менша, ніж студентів вишів", – констатував заступник директора Черкаського обласного центру зайнятості Дмитро Виноградов.

Багато заявок до служби зайнятості надходить від роботодавців на електрогазозварників, слюсарів, електромонтерів, швачок, столярів, кухарів, токарів, водіїв, мулярів.
Наверх