Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Суспільство / Відео 08 гру 2016 22:33

"ВІЙНА ТРИВАЄ".

"ВІЙНА ТРИВАЄ".До Дня Збройних сил України, 6 грудня черкаські бійці і волонтери відкрили в обласному краєзнавчому музеї масштабну виставку під назвою "Війна триває".

Ініціатори виставки - воїни АТО, члени ГО "Об’єднання бійців-реформаторів" та волонтери Центру допомоги армії, таким чином вирішили вшанувати загиблих воїнів - 147 черкаських бійців, які загинули, захищаючи кордони країни на Донбасі з початку проведення АТО.

У залі показали бліндаж із усіма знаряддями, прапори військових підрозділів, дитячі листи військовим, залишки снарядів. Одним із центрових експонатів – дерева, на яких розвішані жетони бійців.

На запрошення одного із організаторів виставки - голови громадської організації «Обєднання бійців реформаторів» Сергія Лугері, у відкритті виставки взяла участь і делегація з села Мошни на чолі з сільським Головою Шкарбутою Богданом Вікторовичом. Також на запрошення організаторів у відкритті виставки взяли участь голова Черкаської районної ради Собко Олексій Петрович, заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Коренюк Петро Володимирович, депутат Черкаської районної ради Шимановський Володимир Михайлович. З вступним словом до гостей виставки звернувся заступник голови Черкаської ОДА Омаргалієв Костянтин Сапартаєвич.

"Ця виставка присвячена пам’яті черкащан, загиблих на цій війні. Як творчий задум ми розвішали тут іменні жетони загиблих хлопців. Усі вони тут з нами присутні", – розповідає один із організаторів виставки, демобілізований боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади Тарас Теліженко.

До Черкас на виставку приїхав боєць батальйону"Донбас" Олександр Шипілов, позивний "Росомаха". Він привіз посмертну пам’ятну нагороду своєму бойовому побратиму, черкащанину Володимиру Ложешнікову, який героїчно загинув під Іловайськом. Її передав дружині та синові загиблого.

Від імені міської ради привітав військових і волонтерів і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. "Ми пам’ятаємо ці події і разом з вами бачимо, на жаль, не найкращі сторінки нашої історії. Я надзвичайно вдячний тим людям, які, покладаючи своє здоров’я і життя, захищають нас і наших дітей, щоб ми могли жити під мирним небом. Це неоціненний подвиг", – зазначив він.

На завершення Анатолій Бондаренко нагородив подяками черкаських волонтерів, які активно допомагали і допомагають бійцям на фронті. "Найдорожче, що отримували наші хлопці на передовій – це ті дитячі малюнки та волонтерські передачі, які були зібрані для них з любов’ю. Такі люди є в нашому місті", – наголосив він.



"ВІЙНА ТРИВАЄ"."ВІЙНА ТРИВАЄ".
Наверх