Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 07 гру 2016 15:23

З п’ятниці на Черкащині очікується глибока відлига.

З п’ятниці на Черкащині очікується глибока відлига.Ніч 7 грудня на Черкащині видалась найбільш холодною з початку зими цього року. Мінімальна температура повітря по області становила 11-14° морозу, на поверхні ґрунту знижувалась до 13-20° морозу, у Золотоноші – до 24° морозу.

У Черкасах на цю дату найнижча за повоєнний період спостережень температура повітря 20,9° морозу спостерігалась у 1959 р.

Сьогодні ясну морозну погоду на Черкащині визначає область високого атмосферного тиску, що сформувалась у повітряній масі арктичного походження. Тому найближчої ночі очікується зниження температури повітря до 12-14º морозу. Проте, завтра вдень і надалі до кінця поточного тижня на погоду нашого краю впливатимуть повітряні маси з Атлантики, очікуються періодичні опади та підвищення температури повітря до невеликих позитивних значень. Завтра опади випадатимуть у вигляді мокрого снігу та дощу, посилиться вітер. В окремих районах – тумани, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура повітря підвищиться до 0+2º.

За повідомленням начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Постриганя Віталія Станіславовича, у п’ятницю очікується подальше підвищення температурного фону: вночі -2+3°, вдень 1-6° тепла. Позитивний температурний фон утримається і у вихідні: вночі до 1-6° тепла, вдень до 3-8° тепла.

До уваги рибалок і мешканців області! Лід, що почав формуватися на водоймах у період значних морозів, ще має товщину менше 5 см, виходити на нього небезпечно для життя! Безпечним вважається лід: для одного пішохода – не менше 7 см, для групи людей – не менше 15 см.

Потепління у супроводі дощів, що очікується в період 8-12 грудня, призведе до послаблення і руйнування льодових явищ, снігового покриву.
Наверх