Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 14 лют 2019 12:00

Як отримати допомогу по догляду за важкохворими дітьми, яким не встановлено інвалідності

Як отримати допомогу по догляду за важкохворими дітьми, яким не встановлено інвалідностіУряд затвердив умови призначення і виплати допомоги на важкохворих дітей, яким не встановлено інвалідність.

Як її отримати, розкажуть в управлінні праці та соціального захисту населення Черкаської РДА за тел. 64-12-63 або у сільських радах за місцем проживання, - йдеться в матеріалі "Сільських обріїв".

Як повідомляють в Управлінні праці та соціального захисту населення Черкаської РДА, новий вид державної соціальної допомоги розрахований на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність.

Ця допомога призначається одному із батьків, усиновлювачів, опікуну, піклувальнику, одному із прийомних батьків, батьків-вихователів, який постійно проживає та здійснює догляд за хворою дитиною, і надається щомісячно в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Щоб отримати допомогу, потрібно подати такі документи:

1) заяву законного представника дитини, який постійно проживає та доглядає за хворою дитиною;
2) копію свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу);
3) документ, що підтверджує повноваження усиновлювача (копія рішення про усиновлення); опікуна, піклувальника (копія рішення районної, районної у Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки); прийомних батьків, батьків-вихователів (копія рішення районної, районної у Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім’ї);
4) довідку про тяжке захворювання дитини, список яких поданий вище, що видається лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу, відповідно затвердженого КМУ переліку захворювань.

Допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною, призначається з дня звернення за її призначення та виплачується шість місяців, незалежно від одержання інших видів державної допомоги. Виплата допомоги на наступний період продовжується на підставі заяви законного представника дитини та довідки про захворювання дитини з дня зупинення виплати, якщо звернення надійшло протягом одного місяця з дня її зупинення. Коли в період виплати допомоги особі, яка доглядає за хворою дитиною, дитині встановлено інвалідність, така допомога виплачується до дня встановлення інвалідності.
Наверх