Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 01 лют 2019 13:00

Українці зможуть знімати готівку з карток на касах магазинів

Українці зможуть знімати готівку з карток на касах магазинівНа весну цього року заплановано введення послуги переведення в готівку коштів з банківських карт на касах супермаркетах.

За словами координатора Комітету з електронних платежів Європейської бізнес асоціації Євгена Веремейченка, ця послуга буде дуже затребувана, тому що дозволить вирішити проблему недостатнього розвитку інфраструктури там, де немає банкомату, але є термінал. Наприклад, переведення в готівку коштів через термінал може стати популярною в тих населених пунктах, в яких не настільки багато банкоматів, як у великих містах.

Однак знімати гроші з карти можна буде не у всіх магазинах, а тільки в тих, де буде відповідне обладнання.

«Передбачається, що видача грошей буде відбуватися паралельно з продажем будь-якого товару. Для торговців плюс в залученні нових клієнтів і в економії витрат на інкасацію. Для споживача зручність в тому, що не потрібно шукати банкомат - гроші можна зняти, наприклад, на заправці. Ми розраховуємо, що сервіс запрацює вже в першому кварталі», - розповів Євген Веремейченко.

Який буде розмір комісії при знятті коштів в магазинах, поки невідомо. Експерти припускають, що навряд чи він буде більше, ніж при знятті грошей з картки через банкомат «чужого» банку.
Наверх