Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 13 січ 2019 13:00

В Україні набули чинності нові правила сексу: Що важливо знати, аби не потрапити у в’язницю

В Україні набули чинності нові правила сексу: Що важливо знати, аби не потрапити у в’язницюКожна із сторін несе ризики підпасти під дію нововведень, адже в законі чітко не прописано що таке "згода".

Поправки у Кримінальний кодекс України щодо насильства і зґвалтування набули чинності 11 січня. Неабиякий резонанс серед українців викликав пункт про “секс без розписки”. Це нововведення може стати способом шантажу та маніпуляцій.

Розглянемо, у чому полягають нові правила, і чи можна відправитись у в’язницю за секс з чоловіком або дружиною.

Згідно з поправками, тепер в Україні потрібно мати від партнера дозвіл на секс. Суть поправок – після статевого акту будь-яка людина може написати у поліцію заяву про те, що не давала згоди. Існує ймовірність “загриміти” у в’язницю на термін від 3-ох до 5-ти років.

Саме це нововведення викликало резонанс серед народу. Незрозуміло, що таке “згода” і як її оформлювати. Мова йде про відеофіксацію, розписку, або публічну заяву в присутності свідків.

Незважаючи на нововведення, юристи вважають, що норми будуть тільки на папері. Вони потребують серйозних змін, адже за допомогою брехні стосовно іншої людини можна провести низку маніпуляцій з метою отримання вигоди.

Через те, що в законі чітко не прописано, що таке “згода”, кожна із сторін несе ризики підпасти під дію нововведень, адже довести згоду партнера без свідків, відеофіксації чи розписки практично неможливо.
Наверх