Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 10 гру 2016 11:20

Із 2017 року залізничні квитки обійдуться на третину дорожче.

Із 2017 року залізничні квитки обійдуться на третину дорожче.Із 2017 року українцям залізничні квитки обійдуться на третину дорожче.

Так, Укрзалізниця планує наступного року підвищити тарифи на вантажоперевезення на 25%, пасажироперевезення – на 35%, повідомляє УНІАН.

Публічна акціонерна компанія "Укрзалізниця" планує в наступному році підвищити залізничні тарифи на вантажні перевезення на 25% і на проїзд у пасажирських поїздах на 35%.

Як зазначив директор департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Міністерства інфраструктури України Олександр Федоренко, необхідність перегляду тарифів виникла у зв'язку із зростанням цін на продукцію, що закуповується для потреб залізничної галузі, зокрема, на дизельне паливо і електроенергію.

Така індексацію залізничних тарифів закладено в проект фінансового плану "Укрзалізниці" на 2017 рік, який вже схвалений в Мінінфраструктури і найближчим часом буде відправлений на зовнішнє погодження до Мінфіну та Мінекономрозвитку.

Крім того, за його словами, підвищення тарифів необхідно для часткової стабілізації фінансового стану галузі, в тому числі – для підтримки в робочому стані рухомого складу та забезпечення безпеки руху, що вимагає значних витрат, оскільки зношеність основних фондів залізничної галузі становить майже 90%.
Наверх