Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 12 січ 2019 09:00

Вчені назвали 6 серйозних захворювань, які можна визначити по шкірі

Вчені назвали 6 серйозних захворювань, які можна визначити по шкіріВчені назвали 6 серйозних захворювань, визначити які можна за станом шкіри. При своєчасному виявленні вказаних симптомів можна не тільки вчасно виявити хворобу, а й попередити її.

Людська шкіра здатна змінюватися не тільки під впливом навколишнього середовища, на ній можуть відображатися деякі небезпечні захворювання. Вчені рекомендують звертати увагу на ці підказки, які допоможуть своєчасно звернутися до лікаря.

Цукровий діабет


Близько половини хворих на діабет другого типу страждають від різних шкірних висипань і проблем. Найпоширенішим при цьому є потовщення в області шиї і пахв, що супроводжується також потемнінням.

Целіакія


При цьому розладі на шкірі виникають сверблячі скупчення бульбашок. Зазвичай вони з’являються на колінах, ліктях, сідницях і навіть на голові. При цьому люди зазвичай не відчувають проблем з шлунково-кишковим трактом, а тим часом впоратися із запаленням допоможе проста безглютенова дієта.

Ревматоїдний артрит


При цьому виді захворювання часто виникають набряки в області дрібних суглобів кінцівок і утворень під шкірою, які з’являються в уражених зонах. Також шкіра може виснажуватися на тильній стороні долонь, можлива і висока ламкість нігтів.

Хвороби щитовидної залози


На це захворювання можуть вказувати вугрі і прищі. Медики рекомендують не ігнорувати дані симптоми і звернутися до фахівця-ендокринолога.

Виразка і хвороби кишечника


При виразці, хворобі Крона та інших хворобах кишечника можлива поява невеликих виразок в зоні кісточок і гомілок. Ранки з часом зазвичай розростаються. У випадку з хворобою Крона можуть виникати також тріщини і вузлики.

Гепатит С


Зазвичай у пацієнтів з цією хворобою печінки з’являються висипання, такі як плоский червоний лишай і васкуліт. Оскільки люди з цією недугою можуть не знати про свою хворобу, слід звертати увагу на подібні симптоми.
Наверх