Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 22 січ 2019 09:00

"Чоловічий грип" існує: Супрун підтвердила популярний міф

"Чоловічий грип" існує: Супрун підтвердила популярний міфНауковці схиляються до того, що різниця у хворобі та відчутті симптомів може виникати через гормональні відмінності.

"Існує стереотип, що чоловіки під час хвороби — застуди чи грипу, сильно “переграють” свої симптоми та часом здаються занадто безпорадними. Тому дружинам, мамам та бабусям доводиться доглядати за ними наче за дітьми", - пише Уляна Супрун.

Міністерка охорони здоров'я каже, що чоловіки не брешуть. "Є феномен, що пояснює таку поведінку — “чоловічий грип” або англійською “man flu”. Коли чоловіки схильні “перебільшувати” симптоми застуди, невеликої слабкості чи легкі симптоми грипу, в більшості випадків навіть демонструвати відверту безпорадність. Для жінок цей стан має свою назву — звичайна застуда.

Дослідники шукають наукове підґрунтя цього феномену. Адже деякі хвороби та стани дійсно відрізняються між чоловіками та жінками. До прикладу, біль через ішемічну хворобу серця ми відчуваємо по-різному — чоловіки, як правило, мають класичний "ударний" біль у грудях, а жінки частіше відчувають нетипові симптоми, такі як нудота або задишка. Так само може бути із застудою та грипом", - написала Уляна Супрун.
Наверх