Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 29 лис 2016 14:23

Модернізовано веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Модернізовано веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.Оновлений веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України запрацював із листопада 2016 року.

Розширені функції веб-порталу електронних послуг шляхом збільшення можливостей дистанційного доступу громадян до послуг, що надаються органами Фонду.

Наразі є можливість самостійно зареєструватися на веб-порталі, пройти автентифікацію, отримати можливість перегляду всіх своїх звернень до органів Фонду, стану їх обробки, подати заяву на призначення та перерахунок пенсії, переглянути свою електронну пенсійну справу та дані електронної персональної облікової картки застрахованої особи за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Для он-лайн реєстрації та авторизації за електронним цифровим підписом (ЕЦП) необхідно:

Зайти на веб-портал ПФУ (http://portal.pfu.gov.ua).
На екранній формі «Вхід» в закладці «За ЕЦП» ознайомитись зі списком акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК), ЕЦП яких підтримує веб-портал ПФУ.
Якщо Ви не маєте ще ЕЦП одного з цих АЦСК, Вам необхідно звернутися в АЦСК та отримати ЕЦП.
Інформація щодо оформлення ЕЦП може бути отримана в мережі Інтернет в залежності від АЦСК, обраного Вами.

Після отримання ЕЦП – обрати пункт головного меню «Вхід» та виконати перший вхід на веб-портал за ЕЦП (закладка «За ЕЦП»).
Ключ ЕЦП може зберігатись на будь-якому носієві (флешка, диск та ін.).

Крім того, для внутрішньо переміщених пенсіонерів є можливість зареєструватись за допомогою ЕЦП з електронного пенсійного посвідчення (ЕПП). Якщо пенсіонер, переміщений з тимчасово окупованих територій ще не має ЕПП, то необхідно звернутися до органу ПФУ.

Після отримання ЕПП – зайти на веб-портал ПФУ (http://portal.pfu.gov.ua), обрати пункт головного меню «Вхід» та виконати перший вхід на веб-портал за ЕПП (закладка «За ЕПП»).

Портал працює з дотриманням вимог до захисту персональних даних.

Про це інформує начальник відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Віталій Федоренко.
Наверх