Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 19 гру 2018 09:00

За зарплату в конвертах будуть "драконівські" штрафи

За зарплату в конвертах будуть "драконівські" штрафиШтрафи за нелегальну роботу і зарплату в конверті підвищать вже в наступному році.

Тепер, роботодавець, який виплачує зарплату "в тіні" повинен буде заплатити більше 125 тисяч гривень за кожного співробітника.

Неоформлені працівники згідно із законом не будуть зобов'язані нічого виплачувати, але ризикують позбавленням можливості оформити кредит, заробити на пенсію і отримати компенсацію при втраті працездатності. "Фактично українці, які погоджуються працювати без договору, не тільки" крадуть "у держави, а й позбавляють себе можливості отримати передбачені законом гарантії", - наголошується в матеріалі.

Поки що Трудовий кодекс в Україні все одно підтримує співробітника і пропонує, в разі відмови оформлення, підписувати договір трудового порядку. До речі, відмова за оформлення також підлягає штрафу в 125 тис грн. На відмову про оформлення можна поскаржитися в Інспекцію праці за номерами телефону, вказаним на їхньому сайті. Донести скаргу можна і в Державну фіскальну службу.
Наверх