Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Цей день в історії 16 лис 2016 11:58

СЬОГОДНІ - ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ РАДІО, ТЕЛЕБАЧЕННЯ ТА ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ.

СЬОГОДНІ - ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ РАДІО, ТЕЛЕБАЧЕННЯ ТА ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ.16 листопада відзначається День працівників радіо, телебачення та зв'язку України.

Це професійне свято всіх тих, хто пов'язаний зі сферою мас медіа. Всі ми знаємо, якщо володієш інформацією - володієш світом.

Історія свята розпочалася ще 16 листопада 1924 року, коли у Харкові в ефір вийшла перша в Україні радіопрограма. З того часу цей день став професійним святом журналістів та працівників сфери радіо. Нині ж до них долучилися телевізійники, представники інтернет-ЗМІ. Цей день відзначають і фахівці зв'язку, що забезпечують роботу телефонних мереж і таких важливих на сьогодні мереж інтернет-зв'язку.

В наш час галузь зв'язку та сфера інформатизації України налічує більше тисячі операторів зв'язку, 500 інтернет-провайдерів, 15 тисяч відділень поштового зв'язку, 10 профільних вищих навчальних закладів, які щорічно готують близько 30 тисяч фахівців у сфері телекомунікацій, понад 10 науково-дослідних і проектних інститутів. Завдяки роботі 250 тисяч працівників галузі зв'язку та інформатизації України скорочуються відстані між містами і людьми, розповсюджується не тільки інформація, але і духовно-етичні цінності.

На сьогодні частина недержавного сектору телебачення і радіомовлення в теле-радіо-інформаційному просторі України перевищує 96%. У країні працюють сотні приватних і муніципальних телерадіокомпаній. В системі Держкомітету телебачення і радіомовлення України функціонують 24 обласних державних телерадіокомпанії.

Нині в Україні близько 12 млн абонентів фіксованого телефонного зв'язку, більше 40 млн (86% населення країни) абонентів мобільного зв'язку, державне телебачення може дивитися 94,5% населення, послугами Інтернет користується близько 8,5 млн жителів України, кількість веб-сайтів досягла 32 тис.

Щиро вітаємо працівників телебачення, радіо та зв'язку і зичимо професійних успіхів!
Наверх