Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 12 гру 2018 14:00

Корисні поради: Як уберегти авто від угону

Корисні поради: Як уберегти авто від угонуПоради для автомобілістів, які хочуть вберегти свої транспортні засоби від крадіжки.

Серед найбільш ефективних методів захисту автомобіля від викрадення - гаражне зберігання та використання протиугінних пристроїв. Про це розповіли у секторі комунікації поліції Черкаської області.

За даними правоохоронців, зазвичай автомобільні крадії працюють вночі. У зоні найбільшого ризику знаходяться транспортні засоби, які стоять на території, що не охороняється. Тому найкращий варіант - гаражне зберігання. При чому, варто надати перевагу гаражним кооперативам з охоронцями. Крім того, потрібно встановити на браму якісні замки.

Також, за словами "копів", авто необхідно обладнати протиугінними системами. Найефективніше захищає транспортний засіб від викрадення поєднання механічних електронних протиугінних пристроїв та звукової сигналізації.

Механічні блокувальні пристрої блокують кермо, коробку передач, педалі автомобіля. При виборі сигналізації поліцейські рекомендують звертати увагу на наявність додаткових пристроїв, що впливають на безпеку. Зокрема, іммобілайзер, який блокує двигун в разі спроби викрадення, і GPS-модуль, який дозволяє визначити місце знаходження авто навіть після викрадення.

Крім того, поліцейські нагадали українцям, що у разі викрадення автомобіля потрібно відразу ж сповістити про це правоохоронцям: чим швидше надійде повідомлення про крадіжку, тим скоріше будуть зорієнтовані наряди поліції, і у злочинців залишиться менше шансів поставити машину на відстій, вивезти її за межі міста чи області.
Наверх