Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Надзвичайні події 15 гру 2018 09:00

Корисні поради: Як підготувати аптечку до надзвичайних ситуацій, – МОЗ

Корисні поради: Як підготувати аптечку до надзвичайних ситуацій, – МОЗВідповідальні громадяни завжди мають бути зібраними та готовими до надзвичайних ситуацій. Особливо у час воєнного стану. Аптечка має бути укомплектована відповідно до ваших потреб та містити лише препарати, у яких не вийшов термін придатності.

Щоб бути готовим до будь-якої ситуації, ГО «Захист Патріотів» підготувала базовий набір, який має увійти до аптечки кожного: 2 пари рукавичок, клапан з плівкою для проведення штучного дихання, засоби для зупинки кровотечі (турнікет, кровоспинний бинт з гемостатичним засобом), марлеві серветки різних розмірів, бинти марлеві нестерильні, еластичні бинти з можливістю фіксації, пластирі різних розмірів, термоковдра, атравматичні ножиці для того, щоб мати можливість розрізати одяг на потерпілому, велика хустина, якою можна зафіксувати кінцівку постраждалого, антисептичні засоби (дезінфікуючий засіб для рук, спиртові серветки), жилет зі світловідбиваючими елементами, ліхтарик, маркер.

– Мати правильно зібрану аптечку — важливо. Ще важливіше — навчитися надавати домедичну допомогу. Дуже раджу кожному пройти такий курс. Вміння, які ви отримаєте, можуть стати вирішальними для вашого життя або життя людей, що поруч. Без них жодна аптечка не допоможе. У світі немає системи охорони здоров’я, яка здатна надати спеціально навчених працівників у перші хвилини надзвичайної ситуації. Навички правильно надавати допомогу та правильно зібрана аптечка — це ваша інвестиція в життя, - наголошує в.о. Міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

Про те, як надавати першу допомогу в різних ситуаціях та як обрати навчальний курс, дізнайтеся ТУТ.

А коли пройдете необхідний курс, можна перейти до розширення аптечки іншими корисними речами. Щоб правильно їх застосовувати, потрібні специфічні навички, тож посилання для тих, хто вже проходив курси або ж збирається незабаром їх завершити - ТУТ.
Наверх