Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Суспільство / Економіка / Культура 10 лис 2016 20:12

Олексій Собко: "Мошни - цікаве, красиве село, яке завдяки старанням свого очільника ожило і рухається в правильному напрямку."

Олексій Собко: "Мошни - цікаве, красиве село, яке завдяки старанням свого очільника ожило і рухається в правильному напрямку."Голова Черкаської районної ради Олексій Петрович Собко з робочою поїздкою відвідав село Мошни.

Завітав Олексій Петрович до Дитячої музичної школи, зустрівся з колективом лікарні та поспілкувався з депутатами сільської ради.

Під час наради в музичній школі за участю директора школи Людмили Гончаренко, Голови села Богдана Шкарбути, депутатів районної ради Володимира Шимановського і Олександра Муцалханова, працівників апарату районної ради йшлося про капітальний ремонт та обладнання санвузла в середині приміщення, придбання плафонів, штор та жалюзів у навчальні класи. Роботи проводитимуться за кошти сільського бюджету, тож і Олексій Собко, і депутати районної ради запевнили, що будуть підготовлені всі необхідні документи, щоб питання про виділення субвенції було розглянуте вже на найближчій сесії районної ради.

На зустрічі з працівниками Мошнівської районної лікарні Олексій Собко наголосив, що в Мошнах склався активний, дієвий симбіоз Голови села, депутатів рійонної і сільської рад. Завдяки тісній співпраці села і району, Мошни увійшли в активний етап розбудови і розвитку. За 10 місяців поточного року Мошни посідають друге місце в районі з перевиконання плану наповнення бюджету. Завдяки наполегливості депутата районної ради Володимира Шимановського виділено 50 тисяч гривень на ПМСД і 140 тисяч гривень на ремонт даху лікарні.

Богдан Шкарбута відзначив, що депутати сільської ради завжди відгукуються на прохання допомоги лікарні, майже на кожній сесії виділяючи кошти із сільського бюджету на найнеобхідніше.

Володимир Шимановський, користуючись нагодою, звернувся до Голови районної ради з проханням посприяти в оновленні обладнання УЗД в лікарні. На що Олексій Петрович пообіцяв найближчим часом вирішити питання з Головним лікарем Центральної районної лікарні про передачу на баланс Мошнівської лікарні необхідного обладнання.

На запитання про можливу реорганізацію лікарні Олексій Собко категорично заявив, що подібне навіть не розглядається, оскільки Мошни - велике потужне село, що перебуває в динамічному розвитку, і повинно стати центром спроможної об'єднанної громади. А Мошнівська лікарня потребує не реорганізації, а вдосконалення, щоби надавати якісні послуги і мошнівцям, і мешканцям навколішніх сіл.

Головний лікар лікарні Любов Миколаївна Іващук подякувала владцям за заміну обладнання в фізкабінеті, придбання нової техніки в лабораторію, допомогу в придбанні найнеобхідніших медикаментів, проте наголосила, що лікарні не вистачає кваліфікованих лікарів, потребує оновлення обладнання для рентген-кабінету. Домовились спільними зусиллями вирішувати всі існуючі проблеми.

Зустрівшись із сільськими обранцями на початку чергової сесії сільської ради, Олексій Петрович Собко ще раз подякував Голові села Богданові Шкарбуті, депутатам районної ради від Мошен і депутатам сільської ради за активну позицію в розбудові і розвитку села і району. При обговоренні питання об'єднання громад Олексій Петрович наголосив, що Мошни - беззаперечний центр майбутньої об'єднанної громади. Тож потрібно проявляти ініціативу.

В кінці зустрічі Богдан Шкарбута подякував Голові районної ради за відкритість, доступність і постійну готовність до конструктивної співпраці.
Олексій Собко: "Мошни - цікаве, красиве село, яке завдяки старанням свого очільника ожило і рухається в правильному напрямку."Олексій Собко: "Мошни - цікаве, красиве село, яке завдяки старанням свого очільника ожило і рухається в правильному напрямку."Олексій Собко: "Мошни - цікаве, красиве село, яке завдяки старанням свого очільника ожило і рухається в правильному напрямку."Олексій Собко: "Мошни - цікаве, красиве село, яке завдяки старанням свого очільника ожило і рухається в правильному напрямку."
Наверх